Představení kandidátů


Vratislav Minár

ředitel Divize konferenčních a hotelových zařízení AV ČR

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: V týmu Mgr.Bc. Vratislava Minára, MBA, ředitele Divize konferenčních a hotelových zařízení AV ČR, působím více jak 13 let. V. Minár prostřednictvím ředitelů a manažerů úspěšně řídí a zodpovídá za 6 ubytovacích a restauračních zařízení AV ČR: Konferenční centrum AV ČR – zámek Liblice**** u Mělníka, Zámecký hotel Třešť*** u Jihlavy, Vila Lanna – reprezentační zařízení AV ČR v Praze 6, Hotel Mazanka garni** superior v Praze 8, Penzion Marna v Praze 6 a Gastronomické služby Národní v Praze 1. Se svými kolegy vytvořil v ČR jedinečný koncept plně fungujících účelových zařízení poskytujících služby i pro širokou veřejnost.

Zdůvodnění návrhu: Svěřená střediska hotelového typu se nacházejí ve velmi dobré obchodní i technické kondici. Je zaveden systém managementu jakosti podle mezinárodně uznávaných norem ČSN EN ISO 9001:2001, Český systém kvality služeb, systém zdravotní nezávadnosti HACCP a klasifikace ubytovacích zařízení Hotelstars Union AHR ČR. Czech Specials, Vaříme bez lepku, Baby Friendly, Bikers Welcome, Cyklisté vítání, Turistické známky – point jsou již jen přidanou hodnotou některých našich zařízení. Divizní střediska a jejich zaměstnanci získali řadu významných ocenění v prestižních soutěžích: Hotel roku, Czech Hotel AWARDS, Velká cena cestovního ruchu, Svatební místo roku, Národní cena kvality České republiky, Czech Event Awards, CZECH FOOD CUP odborné poroty i veřejnosti, Zlatá medaile – Český kapr aj. Z týmu V. Minára vzešel Hoteliér roku a 2x Restauratér roku AHR ČR. Sám V. Minár je nositelem titulu Gastronomická osobnost 2017 CBA. Tyto úspěchy jsou dosaženy i díky našemu aktivnímu členství v AHR ČR, CBA, AKC ČR anebo i dříve v AICR a ČMA. V rámci pětiletého cyklu přísných hodnocení a kontroly nastavených kritérií pro pracoviště AV ČR, mezinárodní komise hodnotila naší činnost vždy stupněm nejvyšším.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: K AHR ČR (tehdy k NFHR) přivedl V. Minára p. JUDr. Vladimír Štětina. Myslím, že to byl jeden z jeho významných profesních vzorů. V. Minár patřil mezi první kmenové členy nově vzniklé AHR ČR, kde byl členem již zmíněné NFHR ČR i HOREKY. Byl u vzniku projektu Czech Specials / Czech Tourism. Následně se stal kontrolorem, kde v období několika let certifikoval a kontroloval pro AHR ČR mnoho desítek restauračních provozoven. Byl také kontrolor plnění Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení ČR. Od roku 2008 je členem Gastronomické sekce AHR ČR. Pravidelně podporuje AHR ČR v odměňování úspěšných a vítězných. Významně mi byl nápomocen v mé funkci předsedkyně krajské Středočeské sekce AHR ČR. Mnoho let byl pravidelným členem týmu komisařů / porotců Gastronomického festivalu Ostrava – soutěže odbornosti v oboru kuchař, cukrář a číšník. Významně se podílí v součinnosti se zastupiteli obcí na regionální sociální politice ale i na rozvoji cestovního ruchu dané oblasti, či kraje. Jako poradce MŠMT ČR se významně podílel při přípravě dotačního projektu EU KVALITA I. – ESF pro oblast vzdělávání číšník / servírka.  Ve volném čase se zúčastňuje závodů horských kol a myslivosti. Více v knize Who is who pro ČR.

Řekl o sobě: Provází mne štěstí. Velmi si toho vážím. Skvělá rodina, báječní kolegové. Prestižní zaměstnavatelé. Mnoho významných profesních osobností, které jsem poznal anebo chvíli pobýval v jejich přítomnosti. Dvouletou základní vojenskou službu jsem absolvoval v kuchyni společně se Zdeňkem Pohlreichem. Lubomír Bárta si mě vybral jako commi pro své odborné soutěže. Mnoho let jsem pracoval společně s Ladislavem Nodlem a to nejen v Česku ale i v zahraničí. Zdroj inspirací posledního období je pro mne Vladislav Špaček a nejen jeho Master of Business Etiquette.

Pocházím z rodiny hoteliéra a tak hotel mi byl mnohdy i domovem. Vyučil jsem se ve 3-letém učebním oboru „číšník“ u ostravských Interhotelů v hotelu Imperiál. Poté absolvoval 4-letou hotelovou školu v Piešťanech. Později v Praze právní disciplíny a MBA. Byl jsem Stewardem Československých aerolinií. Pracoval v různých pozicích F&B v hotelu Praha, zabezpečujícího služby pro vládní klientelu. Stal jsem se ředitelem multifunkčního Kaiserštejnského paláce na Malostranském náměstí v Praze. Dnes jako divizní ředitel pracuji pro AV ČR.

Navrhuje: Ivana Hampejsová