Představení kandidátů výročních cen 2018
Tomáš Taneček
General Manager

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: Generální manažer provozoven: Bernie’s Grill & Wine Restaurant Bernie’s Prosciutto Bar Bernie’s Irish Pub Bernie’s Catering & Party Service Odpovědnost za rozvoj a chod celé společnosti, zajištění všech sekcí řízení včetně F&B, HR, PR.

Zdůvodnění návrhu: Koncept italské restaurace se dostal do povědomí Ostravanů, Čechů, ale i cizinců velmi rychle. Může za to nejen krásný rustikální interiér a prémiová kuchyně, ale také perfektně proškolený personál pod vedením teprve pětatřicetiletého Tomáše Tanečka, který je přesto již zkušeným profesionálem v oboru. Bernie’s je v Ostravě skvost, kde personál aktivně nabízí různé druhy vyzrálých steaků z několika plemen skotu, dokáže nabídnout čerstvé ryby, o kterých ví, z jakých moří pocházejí, doporučit úpravu ryby a ve finále ji před hosty filetovat. Personál se velmi intenzivně školí i ve vínech, ví vše o vinařských oblastech, regionech, odrůdách vinné révy i výrobě vína. Téměř o každém vinařství je pronesen hezký příběh, dekantace a správné servírování je samozřejmostí. Mimo pravidelné školení v restauraci se personál účastní několikrát ročně školení v Itálii. Tomáše Tanečka uvidíte téměř denně na place, rád se aktivně zapojuje do obsluhy hostů. Po dvouletém Tomášově řízení Bernie’s se restaurace dostala na vrchol nejen ostravské gastronomie, o podniku se totiž často píše jak v regionálních plátcích, tak i po celé republice, můžeme ji najít také v průvodci Top restaurace 2018. Na výbornou pracuje společnost pod vedením Tomáše Tanečka i na cateringových akcích, mimo jiné například jako exklusivní caterer extraligového hokejového týmu HC VÍTKOVICE RIDERA. Cateringové zkušenosti sbíral Tomáš ve společnosti Frenchrest s.r.o. na Pražském hradě nebo v Clarion Congress hotelu Ostrava na sportovních akcích, jako je mistrovství světa v hokeji či Zlatá tretra, dohlížel také na celý provoz cateringu (výhradní caterer) pro FC Baník Ostrava. Společnost klade velký důraz na vzdělávání v gastronomii, spolupracuje s hotelovou školou SČMSD Šilheřovice. Kromě toho, že poskytuje celoroční praxi studentům této hotelové školy (učební obor kuchař/číšník a cukrář), spolupracuje s vyučujícími a mistry odborného výcviku, pořádá pravidelné exkurze pro studenty a snaží se v nich podnítit zájem o obor. V roce 2015 školil Tomáš studenty jako mentor v rámci projektu pro AHR ČR.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Osobně jsem měla příležitost Tomáše vidět při práci v ostravském Clarionu i v Bernie’s a velmi oceňuji jeho přístup k hostům. Ať je hostem známá osobnost nebo obyčejný kolemjdoucí, Tomáš se ke všem chová jako k váženým lidem. Viděla jsem ho například pohotově reagovat a usadit hosty nahoře v restauraci, přestože se jednalo o dobu, kdy je otevřen pouze dolní Prosciutto Bar. Své stálé hosty zná Tomáš jménem. A co je důležitější, zná jménem všechny své zaměstnance; co jsem měla možnost sama pozorovat, vždy, když je o něco žádal, používal "prosím" i "děkuji". Přeji mu, ať je restaurace nadále úspěšná a drží si svou vysokou úroveň.

Navrhuje: Livia Abdul

Představení kandidátů