Představení kandidátů


Tomáš Horák

Executive Chef

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: Tomáš stojí v čele týmu 10 zkušených kuchařů a kuchařek, kteří se starají o gastronomii Triton restaurantu hotelu Adria, snídaňový provoz pro hosty hotelu a hotelové konferenční prostory hotelu Adria s kapacitou až cca. 170 osob. Kromě pokrytí hotelového restauračního provozu zajišťuje jeho tým také provoz venkovní zahrádky pro cca. 100 osob a v neposlední řadě se také věnují eventovému cateringu v nejrůznějších lokalitách po celé ČR.

Zdůvodnění návrhu: V nadsázce by se dalo říct, že Triton Restaurantem kráčely od jeho založení v roce 1912 kulturní dějiny naší republiky a vždy se zde snoubila vysoká gastronomie s kvalitním uměním. Osobnost Tomáše Horáka je dokonalým propojením obojího. Tomáš pochází z malířské rodiny a když nevaří, tak maluje. Nejvíce ho baví styl Opt-Art, jehož typickými prvky jsou různě propojené geometrické obrazce vytvářející optickou iluzi pohybu. Tyto prvky jsou poměrně běžně k vidění v moderním umění, šperkařství či interiérovém designu. V oblasti gastronomie je Tomáš jeho průkopníkem. Svoji mnohaletou zahraniční praxi z předních pětihvězdičkových hotelů v Německu, Rakousku, Francii a Lucembursku dokázal Tomáš zúročit do zcela nového a jedinečného gastronomického konceptu Triton Restaurantu. V těsné spolupráci s týmem restaurace vedeným pokračovatelem legendární číšnické dynastie "Liškovců" Josefem Liškou a podporován ředitelem hotelu Karlem Doubkem, rozehrává Tomáš Horák v Tritonu širokou harmonii chutí, vůní a vizuálních zážitků, v našich krajích opravdu nevídanou. Ocenění Restauratér roku by tak bylo jen krásným zhodnocením skvělé práce celého týmu Triton restaurantu a každý kdo v Tritonu nějakou dobu nebyl by sem měl určitě co nejdříve zavítat.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Tomáš je týmovým hráčem, který všestranně podporuje, inspiruje a pomáhá rozvoji celého týmu. Jeho vlastní komentář o svých dvou vášních hovoří za vše: "Při tvorbě obrazu je člověk nejraději sám. V kuchyni bych ale byl sám ztracen. Mám štěstí, že mám skvělou partu nejen v kuchyni, ale i profíky na place".

Navrhuje: Otakar John