DŮVODY PRO NOMINACI ŠKOLY NA VÝROČNÍ CENU AHR ČR
Škola dlouhodobě splňuje daná kritéria a je opakovaně oceňována za vysokou kvalitu vzdělávání v oboru gastronomie. Hlavním důvodem nominace je změna názvu školy. S novým názvem škola tuto cenu ještě nezískala. Ocenění Škola roku od AHR ČR považujeme za důležité a prestižní. Na trhu vzdělávání patří škola mezi vyhledávané a odbornou veřejností doporučované instituce. V tuto chvíli má škola nejlepší odborné vybavení v ČR. Praktická příprava žáků probíhá v reálném prostředí vybraných gastronomických provozů pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku, kteří vzájemně sdílejí nejnovější poznatky v oboru a předávají je žákům.
DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE
Kvalita poskytované výuky – propracované Školní vzdělávací programy – posílení návaznosti praktického procvičení teoretických znalostí
- Škola se věnuje každému žákovi a aktivně podporuje jejich zájem o zvolený gastronomický obor – nadaní žáci dosahují s podporou školy vynikajících výsledků.
- Výuka podle Kulinářského umění.
- Organizování pravidelných odborných klubů přístupných pro všechny žáky školy.
- Rozsáhlý kvalifikovaný pedagogický sbor pro výuku odborných předmětů.
- Škola vyučuje pouze gastronomické obory – odpovídá tomu vybavení školy i kvalita a množství odborníků.
- Škola dosahuje výborných úspěchů v celorepublikových soutěžích.
- Škola spolupracuje s vyhlášenými odborníky v gastronomii.
- Spolupráce s profesními cechy – asociacemi.
- Propagace gastronomie a gastronomických oborů v základních školách ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.
DOPLŇUJÍCI INFORMACE K POPSÁNÍ UVEDENÝCH POSTUPŮ
Všechna hodnotící kritéria škola každoročně splňuje.
HODNOTÍCI KRITÉRIA
Účast žáků/studentů na odborných stážích v zahraničí
Účast pedagogů na odborných stážích v ČR
Účast pedagogů na odborných stážích v zahraničí
Úspěchy žáků/studentů a pedagogů na odborných soutěžích
Absolvování odborných vzdělávacích kurzů
Kvalita vybavení školy
Zapojení odborníků z praxe do výuky
Členství a aktivní spolupráce s AHR ČR
Členství v dalších profesních organizacích a aktivní spolupráce s nimi
Podílení se na významných odborných akcích propagujících rozvoj oboru
Práce s projekty ESF a výzkumná činnost
Spolupráce s ubytovacími či gastronomickými zařízeními- propojení teorie s praxí
Kvalita vybavení odborných pracovišť školy
NOMINOVALA: Mgr. Kateřina Mrvová; MrvovaK@ssgukrbu.cz; 3. 7. 2023