Představení kandidátů výročních cen 2018
Radovan Sochor
Majitel

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI:Vedení Švejk restaurant, který je největší český gastronomický franchisingový řetězec s více než 50 vystavenými provozovnami. Jedná se klasickou českou restauraci s plzeňským ležákem a moderní českou kuchyní. V každé restauraci najdete originální dobové doplňky, které byly součástí prvorepublikových hostinců. Základem filozofie je prezentace toho nejlepšího z Čech.V restauracích najdete s jistotou tradiční plzeňský ležák ale i další druhy piv z portfolia Plzeňských pivovarů a.s. Všechny restaurace dbají na kvalitu čepovaného tankového i sudového piva a jsou držiteli certifikací nejvyšší kvality piva. Neopomenutelná je i moderní česká kuchyně, která reprezentuje klasiku v podání nejmodernějších technologií vaření doplněná o sezónní tématické gastronomické seriály, jako jsou zvěřinové, vepřové či hovězí hody nebo třeba Svatomartinská husička. Celkový gastronomický zážitek je podpořen českým porcelánem, příbory i sklem předních českých značek. Atmosféru restaurace vytváří klasická česká lidová hudba s dobovým oblečením personálu. Výčepní nosí „švejkovskou čepici", bílou košili, šedé kalhoty a kšandy. Servírky mají červenou sukni a bílou halenku. Mezi hlavní atributy patří právě originální stylový interiér s dobovými prvky.

Zdůvodnění návrhu:Vedení Švejk restaurant, který patří mezi největší franchisingový řetěz v ČR. Dále neopomenutelné vedení společnosti Plzeňský catering. Vedení vlastní farmy, kde chovají vlastní skot a poté distribují do vlastní sítě restaurací. V neposlední řadě nyní buduje svůj vlastní pivovar, který bude rovněž součástí jejich restaurací. Aktivně vede krajskou pobobočku Asociace hotelů a restaurací ČR v plzeňském kraji. Příkladně vede svůj tým podřízených a v české gastronomii zanechává hlavně nezapomenutelnou stopu. Odborné vzdělávání, neustále se učí novým věcem a nebrání se modernímu pojetí gastronomie. Ve svých podnicích vytváří sezóní jídelníčky a vlastní produkcí skotu je jejich kuchyně nezapomenutelná.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE:Radovan Sochor patří mezi další srdcaře v gastronomii v plzeňském kraji. Jeho pracovní náboj je obrovský. Člověk, který prostě žije gastronomií a to ho v životě naplňuje.

Navrhuje: Bohumil Rydrych

Představení kandidátů