Představení kandidátů výročních cen 2018
Michal Húsek & Petr Roškota
Šéfkuchař & Manažer restaurace

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: Jsem přesvědčený, že úspěšná restaurace potřebuje pro její dobrý chod a dlouhodobost především kvalitní týmovou práci. Z tohoto důvodu jsem si dovolil navrhnout na cenu Restauratéra Roku v hotelových restauracích Michala Húska a Petra Roškotu z restaurace Savoya Restaurant & Lounge v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně, www.savoya.cz

Michal Húsek je v pozici šéfkuchaře restaurace Savoye zodpovědný za food strategii restaurace jako takovou od surovin až po food styling. To znamená, že vytváří jídelní lístek, vaří ho a denně dohlíží na kvalitu jídla. Mimo to je Michal ve své pozici zodpovědný za personální otázku kuchyně a pochopitelně za dohled nad surovinami a jejich zpracování, tím pádem za food cost.

Petr Roškota je v pozici restaurant manažera zodpovědný za „první dobrou“ v restauraci. Tedy dohled nad vstupem hosta do restaurace, designem, přes servis až do odchodu hosta. Petr je stejně jako Michal zodpovědný za personální výběr týmu. Petr nese zodpovědnost za nabídku na vinném a nápojovém lístku a také pochopitelně za hospodaření restaurace.

Oba dva se pochopitelně ve stejném rozsahu angažují také v Hennessy Baru v hotelu Savoy https://savoy.astenhotels.com/hennessy-bar-spindleruv-mlyn

 

Zdůvoddenní nění návrhu:  Michal Húsek a Petr Roškota jsou za chod restaurace Savoya v hotelu Savoye ve Špindlerově Mlýně zodpovědní necelý rok. Svým způsobem práce, nabídkou a celkovým přístupem ke gastronomii vnesli do oblasti Špindlerova Mlýna a celé oblasti Krkonoš naprosto nový vítr. Ať už se jedná o suroviny či kvalitu jídla a obsluhy, tak způsob práce Michala a Petra je veskrze moderní a podpořený jejich mezinárodními zkušenostmi. Moderní česká kuchyně se severskými prvky je podpořená velmi elegantním  a však milým a jednoduchým servisem. Michal a Petr restauraci rozjížděli jako naprosto nový koncept  v místě, kde dříve byla umístěna velmi populární restaurace gastronomicky zaměřená na Itálii ( Kogo Savoy ). Bylo velmi těžké si u velkého množství stammgastů původní restaurace a také hotelu Savoy obhájit změnu a přesvědčit, že nastoupená cesta je správná. Po  roce fungování můžeme říct, že celková změna ( design, food a beverage koncept ) se,  a to především za přispění Michala a Petra,  vyplácí a ukazuje správnou cestu.

 

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: V dnešní personálně rozkolísané době bylo pro nás před rokem velkým otazníkem, zda se nám do Špindlerova Mlýna, nebo v jeho okolí, podaří dostat či najít dostatečný počet kvalitního personálu. Petra a Michal v této oblasti odvedli skvělou práci a postavili silný a kvalitní tým, který si dnes za produktem a jeho kvalitou stojí a především dokázal přesvědčit velkém množství hostů původního konceptu.

I toto je jeden z důvodů, proč si Vážená komise, dovoluji Michala Húska a Petra Roškotu navrhnout na výroční cenu Restauratér Roku – Hotelové restaurace a to sice jako tým, který odvádí dnes a denně excelletní práci.

 

Navrhuje: Jiří Gajdošík

Představení kandidátů