Představení kandidátů


Mark AGNEW

Panorama Hotel Prague / Corinthia Panorama, s.r.o.- generální ředitel

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: Od roku 2013 Generální ředitel hotelu Panorama Praha General Manager of hotel Panorama Praha since 2013

Zdůvodnění návrhu: Jestli mám vyzvdvihnout někoho na pražském hotelovém trhu, kdo opravdu rozumí hotelovému odvětví, tak je to Mark Agnew. Většině kolegů se jeho jméno vybaví v souvislosti s pražskými hotely Marriott, kde působill od roku 2005 až do roku 2013, kdy nastoupil jako General Manager čtyřhvězdičkového hotelu Panorama. Během své téměř třicetileté kariéry si Mark prošel snad všemi departmenty v několika hotelech po celém světě, ale nejvíce se zaměřil na Food and Beverage, odkud je jen krůček k Operations a následně k řízení celého hotelu. Mark je velký profesionál. Není divu, prošel mnoha školeními v rámci práce pro špičkový řetězec Marriott, kde byl od začátku své úspěšné kariéry. A to spolu s léty praxe a tvrdé dřiny vedlo k tomu, že dokázal dostat svá oddělení do žádoucích čísel i v letech, kdy se trhu úplně nedařilo. Mark má velkou výhodu, že je skutečně talent pro hotelový business. Rozumí číslům, perfektně se orientuje ve všech finančních reportech a druhým dechem si poradí s public relations nebo brand managementem, což je mimochodem jeho velká vášeň. Should I name one person from the hotel market in Prague, who knows what hotels are really about, it would be Mark Agnew. Most of my colleagues recognize this gentleman in connection with the Marriott chain, he worked there since 2005 till 2013. In this year he became a General Manager of hotel Panorama. During his almost thirty years long professional career he tried almost all hotel departments in several hotels all over the world, but he definitely found himself in a „Food and Beverage“. This is usually leading to an Operations department following to become a General Manager. Mark is a real professional. No wonder, he has many trainings undertaken under the top class hotel chain Marriott, where he started his successful career, hand in hand with decades of hard work and experience. Thanks to this he was able to keep his departments in desirable numbers even in declining market years. I think Mark has a talent to be a good one in hotel business. He knows how to read between the lines in all those financial reports, he is able to handle a Public Relations issue or to set a brand management strategy, which is his passion, by the way.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: A v neposlední řadě, pokud nastane nějaká nepříjemná situace, vyřeší to se svým typickým britským humorem. Jsem přesvědčen o tom, že si Mark ocenění Hoteliér roku opravdu zaslouží. A last but not least, when an unpleasant situation occurs, he solves it with his typical British humor. I am sure that Mark really deserves the award Hotelier of the Year.

Navrhuje: Petr Nešpůrek

Zdůvodnění návrhu: Mark je obdivuhodný professional, je respektován a uznávan svými kolegy a zaměstnanci. Panorama Hotel Prague převzal před 4 lety a dokázal pozitivně ovlivnit nejen výsledky hotelu, ale také spokojenost zaměstnanců.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Jeho pracovní zkušenosti jsou obdivuhodné a mohou posloužit příkladem pro mnohé z nás: Chief Steward; Restaurant, Bars a Room service manager; Catering Sales Manager; Director of Catering; Director of Event Managment; Director of F&B; Director of Event Planning & Operations; Director of Operations; General Manger. Mark je výjimečně inteligentní a vzdělaný, velice oblíbený ředitel, se schopností naslouchat nejen hostům, ale také svým zaměstnancům.

Navrhuje: Radka Kopčová