Představení kandidátů výročních cen 2019
Marie Maulerová
kuchařka - vedoucí směny

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: Restaurace Skiland vedoucí směny, tvorba jídelního lístku, zaučení a vedení nového personálu.


DŮVODY PRO NOMINACI KANDIDÁTA NA VÝROČNÍ CENU AHR ČR: Marie Maulerová je cílevědomá, pracovitá žena, která nastoupila do restaurace Skiland Ostružná v roce 2013 jako pomocná síla k myčce. Přesto, že má pouze základní vzdělání a pochází ze sociálně slabé rodiny ( poloviční romka), byla zadlužená samoživitelka dokázala, že i takto hendikepovaná žena se může vypracovat na vedoucí pozici. Z pomocné síly se postupně pod vedením šéfkuchaře Lubomíra Dvořáka „ provařila“ ke skvělé minutkářce, která dokáže uvařit úžasné jídlo, kombinovat chutě a suroviny, improvizovat „kočírovat perzonál“. Je velmi zodpovědná a dbá na kvalitu servírovaného jídla. S nadšením se učí a zkouší nové postupy. Je velkou oporou pro kolektiv, protože zaučuje nově příchozí kolegy, což není jednoduché. Vzhledem k tomu, že restauraci Skiland jsme jako firma převzali v listopadu 2018. Nemáme za sebou žádné nové úspěchy, ale spíše stabilizujeme provoz – opravdu nelehký úkol. Právě proto bych chtěla vyzvednout poctivou a zodpovědnou práci paní Marie Maulerové. Je skutečným příkladem člověka, který se vypracoval na pozici vedoucí směny dlouhodobou a poctivou dřinou kuchařského řemesla.


DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Marie Maulerová pracuje v restauraci Skiland nepřetržitě od roku 2013

ŘEKLA O SOBĚ: Na pozici kuchaře jsem se vypracovávala 6 let, kdy z pozice pomocné síly pod vedením šefkuchaře Lubomíra Dvořáka se učila vařit. Měla jsem velké obavy, že tuto práci nezvládnu. Kromě kuchařského řemesla mě také naučil, jak se chovat k personálu v době sezony, kdy je práce v kuchyni velmi náročná. Dnes vychovávám a zaučuji mladé nezkušené kuchaře já. A stejně jako já tehdy děkovala panu Dvořákovi za jeho učení a pevné nervy, oni dnes děkuji mně. Kuchyně není jen o vaření, je i o tom, jak spolu všichni vycházejí a spolupracují jako jeden tým. Ráda vymýšlím nová jídla a učím se novým věcem. Učíme se celý život. Mou největší radostí je, spokojený host a celá kuchyň jako jeden tým dostane pochvalu. Myslím si, že můj zaměstnavatel může být na nás hrdý, protože děláme čest kuchařskému řemeslu

 

NAVRHUJE: Sylva Janhubová

Představení kandidátů