Představení kandidátů


Jan Knedla

šéfkuchař a manažer

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI

Komplexní řízení Restaurant Papilio:

- odpovědnost za výběr a řízení zaměstnanců,

- bezpečnost a ochrana zdraví při práci,

- plánování, rozpočty, evidence a administrativa,

- kreativní tvorba menu pro čtyři sezóny,

- výběr dodavatelů a kontrakty s nimi,

- marketingová propagace.

DŮVODY PRO NOMINACI KANDIDÁTA NA VÝROČNÍ CENU AHR ĆR

Jan Knedla otevřel Restaurant Papilio v roce 2021 a od té doby dosáhl velkých úspěchů na poli zážitkové gastronomie. Restaurace se stala ve velmi krátké době jednou z nejvyhlášenějších fine dining restaurací v České republice. Citlivé spojení české kuchyně s asijskými prvky je skutečně ojedinělé. Jeho nesporný talent je podpořen obrovskou pílí, úsilím a vytrvalostí. Cesta do Restaurant Papilio vedla přes desetileté zkušenosti z těch nejlepších gourmet restaurací Evropy a Asie oceněných Michelinskými hvězdami. Během krátké doby si Jan Knedla získal hosty, kteří se pravidelně do restaurace vrací opakovaně na nové menu. Jan Knedla si rychle získal respekt kolegů i odborné veřejnosti; časopis ForbesLife ho zařadil mezi "TOP 10 šéfkuchařů Česka", časopis Gastro & Hotel profi revue vyhlásil objevem roku 2022. Jan Knedla je zapáleným a přesvědčivým propagátorem oboru na veřejnosti a v médiích. Jan Knedla důsledně aplikuje šetrný přístup k surovinám a zdrojům. Svou práci vnímá jako poslání, svým podřízeným jde příkladem pílí a houževnatostí a totéž vyžaduje od nich. Dohromady tvoří sehrané koncertní těleso, jehož výsledkem je dokonalé menu a na konci spokojený host.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

Jan Knedla je cílevědomý, talentovaný, velmi skromný, odpovědný a pečlivý mladý muž, který si plní svůj životní sen. Práce je pro něj koníčkem a srdcovou záležitostí.

Jana Knedlu jsem proto bez zaváhání a s plnou odpovědností nominovala na vítěze v kategorii restauratér roku.

NOMINOVALA: Ivana Němcová, nemcova@ivananemcova.cz, 5.7.2023