Představení kandidátů


Hotelová škola Bohemia s.r.o.

Chrudim

Zdůvodnění návrhu: Hotelová škola Bohemia v Chrudimi letos v dubnu oslavila 25 let od založení. Spolupracujeme s ní posledních 5 let a jsme s jejich službami velmi spokojeni. Pomáhali nám např. zajišťovat Gala večeři v hotelu Zlatá Hvězda v rámci Gastronomických slavností M. D. Rettigové, spolupracovali při organizování oslav výročí litomyšlské firmy s mezinárodním managementem v prostorách firmy, při gastronomické akci na zámku v Litomyšli. Pravidelně prezentují svými gastronomickými dovednostmi při slavnostech M.D. Rettigové. Při návštěvě školní kuchyně je vidět snaha učit žáky podle moderních postupů - kuchyň je vybavena účelně a umožňuje žákům osvojovat si prvky moderního vaření. Z informací víme, že studenti i učitelé se účastní různých stáží a kurzů doma i v zahraničí.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Účast žáků/studentů na odborných stážích v zahraničí: měsíc červen 10 žáků v Irsku a 10 žáků v Anglii Účast pedagogů na odborných stážích v ČR: 14 dní v restauraci U Paluků v Chrudimi Účast pedagogů na odborných stážích v zahraničí: 14 dní 1 pedagog v Irsku a 14 dní 1 pedagog v Anglii, oba v hotelích a restauracích Úspěchy žáků/studentů a pedagogů na odborných soutěžích: nejlepší úspěchy v roce 2017 Birell Cup 2017 – Brno Vojtěch Prokš 3. místo v překládání pokrmů, debarasu a nošení talířů, Dominik Šafra 3. místo za "sympaťáka soutěže" Gastrojunior Bidvest Cup 2017 Brno – Diana Dvořáková se umístila ve zlatém pásmu a v konečném pořadí byla celkově druhá v oboru číšník Absolvování odborných vzdělávacích kurzů: pravidelné školení kuchařů, seminář nové hygienické podmínky od AHR Kvalita vybavení školy: škola má 2 moderně vybavené kuchyně, včetně sous-vide, Frimy a řady dalších zařízení 2 učebny pro stolničení včetně leštičky příborů, vinoték, profesionálního baru(výrobníky ledu, kávovary) atd. Zapojení odborníků z praxe do výuky: každoročně probíhají v rámci výuky semináře od Plzeňského Prazdroje, Bohemia sektu a pana Mikšovice z CBA atd. Členství a aktivní spolupráce s AHR ČR: každoročně ze zúčastňujeme roadshow v Hradci Králové, odborných kurzů – seminářů pořádaných asociací a v případě potřeby spolupracujeme na jejich personálním zajištění (konference). Členství v dalších profesních organizacích a aktivní spolupráce s nimi: jsme členy – Asociace číšníků, Asociace kuchařů a cukrářů ČR(v roce 2005 obdržela škola nejvyšší ocenění od Asociace kuchařů a cukrářů ČR-Zlatou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové.), odborná učitelka zastupuje školu v CBA (paní Jana Štrossová byla oceněna Českou barmanskou asociací v roce 2013-Zlatou plaketou za přínos barmanství) Podílení se na významných odborných akcích propagujících rozvoj oboru: Slavnosti M. D. Rettigové Práce s projekty ESF a výzkumná činnost: v současné době připravujeme nové projekty na vybavení odborných učeben Nové pracovní uplatnění absolventů v oblasti gastronomie – 2007-23008 partneři – 226300,- Kč Vybudování školící infrastruktury v Hotelové škole Bohemia – CZ.1.13/4.2.00/05.00385 – 5 330 000,- Kč - 2008 Vybudování školící infrastruktury v Hotelové škole Bohemia, II.etapa – CZ.1.13/4.2.00/32.01231 – 3098400,- Kč – 2013 EU peníze školám – projekt“ EU peníze do škol“ – CZ.1.07/1.5.00/34.0233, 2012-2014 – 852752,- Kč Vzdělávejte se pro růst – pracovní příležitosti CZ.1.04/2.1.00/03.00015 – 66000,- Kč Sdílím, sdílíš, sdílíme – CZ.1.07/1.3.00/51.0039 – 236 000,- Kč, partneři ERASMUS – International vocational cooperation and innovation for a better future, č. 2015-1-CZ01-KA102-013068, 58757 EUR ERASMUS – Jedeme poznat anglosaský turismus a hotelnictví – č.2016-1-CZ01—KA102-022901, 61238 eur. Spolupráce s ubytovacími či gastronomickými zařízeními - propojení teorie s praxí: praxe v prestižních hotelích nejen doma – Grandhotel Pupp, Hotel Horal ve Špindlerově Mlýně, Jurkovičův dům a hotel Palace v Luhačovicích, ale také letní zahraniční stáže v Irsku, Anglii, Německu, Španělsku, Itálii a Řecku Kvalita vybavení odborných pracovišť školy: nemáme, pracujeme v hotelích jiných majitelů

Navrhuje: Ing. Milena Šnajdrová